Met orthomoleculaire therapie help ik je om jouw optimale gezondheid terug te vinden. Fysiek, mentaal en emotioneel in balans zijn.

Orthomoleculaire therapie: terug naar optimale gezondheid

Iedereen heeft wel eens lichamelijke klachten. Zijn je armen en benen bont en blauw na een val met de fiets? Dan is de oorzaak duidelijk. Maar heb je pijnlijke spieren, zonder dat je kunt verklaren waarom? Of heb je regelmatig terugkerende hoofdpijn, die je telkens weer moet bestrijden met paracetamol? Dan is er misschien meer aan de hand.

Gezond blijven staat voor veel mensen gelijk aan ‘niet ziek zijn’, geen fysieke klachten hebben. Dat begint met gezonde voeding en voldoende beweging. Maar optimale gezondheid is zoveel meer dan dat: het is fysiek, mentaal en emotioneel in balans zijn.

Luisteren naar je lichaam

Het lichaam en de geest werken altijd samen. Zij hebben elkaar nodig, zijn afhankelijk van elkaar en vormen samen een systeem. Deze gedachte wordt ook wel holisme genoemd. Is er ergens een onbalans? Dan kunnen er klachten ontstaan.

Het lichaam is ontzettend krachtig en heeft zoveel te vertellen. Een lichamelijke klacht ontstaat niet zomaar, maar kan zijn oorsprong hebben in mentale of emotionele omstandigheden. Je lichaam kan met een fysieke klacht een signaal afgeven dat het tijd is om iets te veranderen. Juist mentale en emotionele gezondheid zijn enorm belangrijk om optimaal te kunnen functioneren.

Vanuit de holistische visie kijk ik daarom niet specifiek naar losstaande klachten, maar naar de mens als geheel. Geen kortdurende symptoombestrijding, maar een langdurige oplossing. Door echt te onderzoeken waar de klacht vandaan komt, bepaal ik de juiste behandelmethode. Dat is voor mij de basis van orthomoleculaire therapie: het lichaam en geest met elkaar verbinden en teruggaan naar de juiste balans.

Wat kan ik voor jou doen?

Ik help je graag om te leren luisteren naar je eigen lichaam. Ik ga met jou op zoek naar de oorzaak van klachten, waarna we samen de juiste behandeling kiezen. Juist wanneer de werkelijke oorzaak in kaart is gebracht, kunnen we het zelfgenezend vermogen van het lichaam zijn werk laten doen. Ook wanneer er nog geen klachten zijn, kan het van belang zijn om te luisteren naar je lichaam. Je lichaam en geest gezond houden, betekent immers jezelf geven wat je nodig hebt.