groene groenten

Natuurgeneeskunde

Orthomoleculaire- en fytotherapie zijn onderdeel van de natuurgeneeskunde. Orthomoleculair betekent: de juiste bouwstenen van het leven. Fytotherapie is het behandelen van gezondheidsklachten en ziekte met plantaardige middelen.

Beide therapieën streven ernaar de gezondheid te verbeteren met behulp van natuurlijke voedingsstoffen, zoals vitamines, kruiden en oliën. En het gaat veel verder dan alleen voeding. Denk ook aan slaap, een levensdoel, ademhaling, lichaamscontact en beweging.

Vergoeding van de zorg

Bijna alle zorgverzekeraars hebben aanvullende pakketten in hun polisaanbod opgenomen met dekking voor alternatieve geneeswijzen en geneesmiddelen, zo ook voor orthomoleculaire therapie. Check je aanvullende verzekering of zij deze zorg vergoeden voor therapeuten die bij de BATC zijn aangesloten dan kom je in aanmerking voor vergoeding (van een deel) van de kosten.

logo BATC

No nonsens

Natuurgeneeskunde alleen voor geitenwollen sokken? Juist niet! Je gaat uit van de kracht van je lichaam en de natuur. Mijn aanpak is praktisch en no nonsens. Uit al mijn opleidingen heb ik de methodieken gehaald waar ik in geloof en die bewezen wetenschappelijk resultaat hebben.

Luisteren naar je lijf

Je benut het ‘voelen’ van wat er in je lijf gebeurt. In de drukte van alledag, leven veel mensen alleen nog in hun hoofd. Maak weer de connectie met je lijf en luister naar je lichaam! Door het achterhalen van de oorzaak van de klacht, laat ik mensen ervaren dat ze zelf veel invloed hebben op hun gezondheid.

Suppletie

Suppletie betekent aanvulling. Vitaminen en mineralen zijn een aanvulling op een gezond voedingspatroon. Het kan dus nooit de natuurlijke voedingsstoffen van bijvoorbeeld verse groenten en fruit vervangen.

Verschil tussen orthomoleculaire en reguliere zorg

Ortho- en fytotherapie kunnen een aanvulling zijn op een behandeling door de reguliere zorg. De meeste artsen helpen je van symptomen af. Door je klachten te bestrijden. Een orthomoleculair- of fytotherapeut behandelt de klachten vanuit de kern. Eerst samen ontdekken waar de klachten vandaan komen en dan aan de slag met de oorzaak. Je pakt de klacht bij de wortel aan, en maakt een blijvende verandering door.

Jij bent verantwoordelijk

Tijdens de behandelingen heb jij het stuur in handen. Je krijgt niets opgelegd. Renata geeft je diverse opties die voor je kunnen werken. Je kiest zelf welke het best bij je past. Jij bent verantwoordelijk voor jouw succes.

Lekker praktisch

De behandeling, de adviezen en tips die je krijgt zijn praktisch. Je loopt de deur uit en je kunt aan de slag. Samen met mij stel je een doel. Ik begeleid jou in stappen naar jouw resultaat. De aanpak is holistisch, dus hoofd en lijf werken samen. Jij komt fysiek, mentaal, en emotioneel in beweging.

Je beste zelf is nu al beschikbaar,
ze wacht erop om gedownload te worden.

Het proces

Als eerste stap kun je dit formulier invullen. Ik neemt dan contact met je op voor een kennismakingsgesprek. Dat kan telefonisch, digitaal of face-to-face. Tijdens het gesprek kijken we beiden of er een klik is en of ik je kan helpen het resultaat te behalen dat jij voor ogen hebt.

deze mensen gingen je voor

Door de begeleiding ben ik me veel fitter gaan voelen en ik slaap zoveel beter.
Agaath
is 8 kilo afgevallen
Renata is kundig, kijkt samen met jou naar mogelijkheden, doet bruikbare suggesties, geeft een steuntje in de rug, maar laat de regie aan jou. Heel plezierig!
Claske
Slaapt eindelijk weer door

Welke keuze maak jij vandaag?

Ben je bereid om in actie te komen voor een blijvend resultaat?

Plan dan nu een gratis kennismakingsgesprek in!

Scroll naar boven