Stress & Burnout

Concentratieverlies, besluiteloosheid en constante vermoeidheid. Eén miljoen Nederlanders heeft last van deze klachten. Vooral mensen met een groot verantwoordelijkheidsgevoel, die de lat hoog leggen en moeilijk ‘nee’ zeggen, zijn er gevoelig voor.

Chronische stress

Als de stress chronisch wordt en je lijf niet kan herstellen, dan kan je een burn-out krijgen. Je bent dan door je ‘reserves’ heen en je voelt je uitgeput. Een burn-out kan met werk te maken hebben, maar komt ook voor door andere vormen van aanhoudende stress. Bijvoorbeeld het zorgen voor een ziek familielid of verliezen van een vriend, een drukke studie volgen, of door aanhoudende zorgen.

Stress klachten of een burn-out?

Een burn-out ontstaat heel geleidelijk. Het bouwt zich vaak op in maanden en bij sommige mensen gaan er zelfs jaren van chronische stress aan vooraf. Een burn-out ontwikkelt zich dan ook in fases. Je reserves raken steeds meer op en je krijgt moeite om al je taken goed uit te voeren. Ook heb je vaak al last van lichamelijke klachten. Maar je herstelt iedere keer nog net genoeg. Hierdoor kun je een burn-out voorkomen. In feite waarschuwt je lijf je in deze fase al voor een burn-out.

De symptomen van chronische stress of burn-out:

Langdurige klachten

Bij een burn-out duren de klachten meestal al langer dan zes maanden. Je voelt je altijd moe en je kunt niet meer “opladen”. In de huidige maatschappij maken we elkaar gek door bijvoorbeeld alle perfect pictures op social media en is de sky the limit. Veel jongeren denken dat zij ook perfect moeten zijn en dat als je niet perfect bent het aan jezelf ligt. Ik zie dan ook de laatste jaren veel jongeren en jongvolwassenen al kampen met chronische stress klachten en burn-out.

Herstellen met bewezen methode

Ik begeleid jou door middel van mijn wetenschappelijk bewezen methode. We starten met de herstelfase en werken aan je lichamelijke en psychische ontspanning. We analyseren jouw patronen qua slaap, voeding, ontspanning, inspanning en levensmissie, en passen deze aan zodat je je weer gezond en energiek gaat voelen.

Weer grip op jezelf

We werken over de 3 assen: mentaal, fysiek en emotioneel. Je wordt je bewust van de signalen die je lichaam aan je geeft. Indien jij je bewust bent van je eigen gedrag en begrijpt waarom je doet zoals je doet, pas dan kan je een keuze maken en krijg je grip op jezelf en de ander.

Ik help je met inzicht krijgen in je (stress) valkuilen zodat je het direct opmerkt wanneer je in je valkuil stapt. Daarnaast laat ik je je talenten ontdekken.

Na dit traject sta jij met zelfvertrouwen, een nieuwe balans, een goede mentale en lichamelijke conditie en een goede ademhaling in je leven 2.0.

deze mensen gingen je voor

Renata is kundig, kijkt samen met jou naar mogelijkheden, doet bruikbare suggesties, geeft een steuntje in de rug, maar laat de regie aan jou. Heel plezierig!
Claske
Slaapt eindelijk weer door
Door de begeleiding ben ik me veel fitter gaan voelen en ik slaap zoveel beter.
Agaath
is 8 kilo afgevallen

Welke keuze maak jij vandaag?

Ben je bereid om in actie te komen voor een blijvend resultaat?

Plan dan nu een gratis kennismakingsgesprek in!

Scroll naar boven