Werkgevers
36% Van het werkgerelateerde ziekteverzuim ontstaat door werkstress. Dat zijn 7.555.000 verzuimdagen of terwijl bijna 21.000 fte.
Werkstressgerelateerd ziekteverzuim kost werkgevers 1,8 miljard Euro.
1 januari staat bij werkgevers bekend om de warme en resultaatgerichte aanpak bij (stressgerelateerde) klachten en energieproblemen.
1 januari achterhaalt samen met de cliënt de werkelijke oorzaak en gaat daarmee aan de slag i.p.v. pleisters plakken.
Coaching wordt ingezet om aan het persoonlijke doel of probleem te werken. Dat levert zelfbewustzijn en inzichten op door confrontatie met het eigen gedrag en hierop geprikkeld en uitgedaagd worden. Bewustzijn van het eigen gedrag is de eerste stap naar verandering.
Daarnaast pakken we de fysieke problemen aan. Wat is er werkelijk aan de hand in het lijf? Is er een verstoring, infectie of ander probleem waarom het lichaam niet (meer) doet wat het zou moeten doen?
Slaap, voeding, ontspanning en beweging zijn verschillende facetten die tijdens het traject worden bekeken. Op welk vlak is verbetering nodig? En wat is nodig om fysiek optimaal te functioneren?
1 januari wordt ingezet bij een (dreigende) burn-outsituatie, in het kader van duurzame inzetbaarheid en draagt bij aan het nakomen van de werkgeversverplichting voor de Wet Poortwachter.
Ook in werk naar werk trajecten en in arbeidsmobiliteit worden zeer goede resultaten behaald.
1 januari adviseert om de intake, tussenevaluatie en eindevaluatie op te nemen in het traject. In een driegesprek (werknemer, werkgever en coach) wordt de vraag mede door de werkgever gevormd en kijkt de werkgever tot op een bepaalde hoogte mee met het traject. Zo kan hij waar nodig op de werkvloer de werknemer begeleiden.
Onze klanten
De inzet van Running Therapie
Een onderdeel van het traject kan bestaan uit Running Therapie.
Vele onderzoeken hebben aangetoond dat lichamelijke activiteit een gunstig effect heeft op het brein. Hardlopen en wandelen heeft naast dat positieve effect ook een zeer positief effect op de lichamelijke fitheid. De conditie verbetert en daardoor ben je minder snel moe en kan je meer aan. Dit zorgt voor een verbetering van het zelfbeeld en geeft meer zelfvertrouwen.
In de huidige maatschappij draait veel om prestaties, 1 januari zet het bewegen (hardlopen of wandelen) niet in om de prestatie maar wil het goede gevoel en de succes ervaring geven.
De ervaring leert dat deze methode relatief snel resultaat boekt. Binnen zes tot tien weken voelt men zich vaak al zoveel beter en is men weer in staat om werk op te gaan opbouwen.
POSITIEVE EFFECTEN VOOR DE ORGANISATIE
-
Medewerkers die in balans zijn, functioneren beter
Coaching en running heeft positieve effecten op het zelfvertrouwen, algehele fitheid, motivatie en de mate waarin mensen verantwoordelijkheid nemen en in staat zijn bedrijfsdoelstellingen te realiseren. Medewerkers worden geïnspireerd om hun eigen oplossingen te zoeken. -
Minder uitval en ziekte van medewerkers
Wanneer een periode van onbalans te lang duurt, bestaat er een grote kans dat medewerkers niet meer goed functioneren of zelfs ziek worden. Tijdig investeren in coaching voorkomt verzuim. -
Indien er sprake is van verzuim
Coaching en running bevordert het zelfbewustzijn, zelfvertrouwen en de lichamelijke gesteldheid. Dit zorgt ervoor dat de ziekteperiode beperkt kan worden doordat de medewerker sneller in staat is om weer aan het werk te gaan. - Door de werkgever te betrekken in het coachtraject, maakt hij onderdeel uit en zal hij een actieve rol kunnen nemen op de werkvloer om de werknemer te begeleiden
Wellicht zinvol om te weten; de bedrijfswereld is voor mij een zeer bekend terrein. Ik heb er 20 jaar in gewerkt, 16 jaar in dienstverband bij een grote corporate als HR business partner en de laatste jaren als (team) coach bij diverse corporates, MKB en diverse overheidsinstellingen.
Wat doe jij aan preventie?
Wil jij het verzuim in je bedrijf terugdringen, voorkomen en flow creëren?
Vul het formulier in en ik bel je!